ბავშვებო დღეს მომინდა დამედო რამე :) გამახსენდა მარსონმანია,რომელიც სეწყდა ;( მე ეს სიახლე ძალიან მომწონდა :(
მეც გადავწყვიტე შოუ დამედო... ბევრი ვიფიქრე და გადავწყვიტე კულინარია... შოუ დაიდება ყოველ შაბათს და სულ იქნება 10 ნაწილი :) ყოველ შოუში შემოგთავაზებთ სამ რეცეპტს... ესენი იქნება დესერტისალათი, სასმელი და რაც მთავარია დესერტი :)
აი პირველი ნაწილიც :)
1)დავიწყოთ სალათით :)
ამ სალათის სახელია ბერძნული სალათი:
შემადგენლობა
სალათის ფოთლები - 50 გრ
კიტრი - 1 ცალი
წითელი ხახვი - 1/2 ცალი
ზეთის ხილი - 30 ცალი
ყველი ფეტა - 200 გრ
ზეითუნის ზეთი - 70 მლ
ღვინის ძმარი - 2 ს/კ
ნიორი - 1 კბილი
- ლიმონი - 1 ცალი
მარილი - გემოვნებით
წიწაკა - გემოვნებით
პომიდორი - 1 ცალი
შაქარი - 1 ც/კ
მომზადება
სალათის ფოთლები დავჭრათ და ჩავყაროთ ჯამში.
პომიდორი დავჭრათ დიდ კუბიკებად და დავამატოთ სალათის ფოთლებში.
ხახვი დავჭრათ თხელ რგოლებად და ასევე ჩავდოთ სალათში.
კიტრი გავფცქვნათ და დავჭრათ კუბიკებად.
ზეთის ხილი გავჭრათ შუაზე, ნაწილი წვრილად დავჭრათ და ცალკე თეფზე გადავდოთ. (დაგვჭირდება შესაკაზმისთვის)
ოხრახუშის პატარა კონა წვრილად დავჭრათ და ჩავყაროთ ჯამში.
ყველი ფეტა დავჭყლიტოთ ჩანგლით და დავამატოთ სალათში.
ყველაფერი კარგად ავურიოთ. (ამ ყველს მე ვყიდულობ გუდვილში).
მოვამზადოთ შესაკაზმი ზეითუნის ზეთისგან, წვრილად დაჭრილი ზეთის ხილისგან, ღვინის ძმრისგან,
წვრილად დაჭრილი ნიორისგან და 1 ჩ/კ შაქრისგან.ასევე დავამატოთ ლიმონის წვენი.
ყველაფერი მოვათავსოთ ჯამში და კარგად ავურიოთ.
დავასხათ ეს სითხე სალათს და ავურიოთ.
მზად არის.
გემრიელად მიირთვით!
2) განაგრილებელი სასმელი:სახლის ლიმონათი
შემადგენლობა
ლიმონი - 6 ცალი
შაქარი - 150 გრ
პიტნა - მოსართავად
მომზადება
ლიმონები გავრეცხოთ თბილ წყალში ჯაგრისით. 3 ცალს თხლად მოვაჭრათ კანი. ასევე მოვაცილოთ თეთრი კანიც - ეს საჭიროა , რომ ლიმონათი არ იყოს მწარე.
3 ცალი ლიმონის კანი (ცედრა) ჩავდოთ ჯამში და დავამატოთ ყველა გაწურული ლიმონის წვენი. დავამატოთ შაქარი. ჩავასხათ 1,5 ლ მდუღარე წყალი, ავურიოთ და დავტოვოთ მთელი ღამით გრილ ადგილას.
მეორე დღეს ისევ ავურიოთ და დავამატოთ შაქარი გემოვნებით. გავწუროთ, ჩავასხათ გრაფინში გავაციოთ და მივირთვათ ყინულით. შეიძლება მოვრთოთ პიტნით.
3) დესეტი ნამ ნამ ნუტელა:
შემადგენლობა
კვერცხი - 2 ცალი
შაქარი - 3 ჭიქა
კაკაო - 2 ს/კ
ფქვილი - 4 ს/კ
ვანილი - დანის წვერზე
თხილი - 1 ჭიქა
კარაქი - 1 ჩ/კ
რძე - 2 ჭიქა
მომზადება
კვერცხი კარგად ავურიოთ შაქართან ერთად. დავამატოთ ფქვილი, კაკაო, დაფქვილი თხილი, კარაქი და ვანილი. ყველაფერი კარგად ავურიოთ. შემდეგ დავამატოთ რძე და ისევ კარგად ავურიოთ.
მიღებული მასა დავდგათ დაბალ ცეცხლზე და მუდმივად ვურიოთ, სანამ არ გასქელდება. ვერ იპოვით ვერანაირ განსხვავებას ნამდვილ "ნუტელასგან".
წყარო: gurman.ge :)
სულ ეს იყო :)
მემგონი ცუდი არ გამოვიდა :)
სპეციალურად შევარჩიე ისეთი კერძები ადვილი მოსამზადებელი რომ იყოს :)
აბა ჰე მომაყარეთ კომენტარები :დ
და კიდევ ვინც დაამოწმა მისთვის: აუუუ მოკლე აღწერა კაი იყო??? :დ მადლობა :)
10 კომზე ვაგრძელებ :)
და სახელი მომაფიქრებინეეეეთ თქვენი იდეა სახელთან დაკავშირებით კომებში ;)